Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, yarın UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu'nda Kadıköy'de Glasgow Rangers ile oynanacak karşılaşma öncesinde millî stoper Çağlar Söyüncü ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Portekizli teknik adam, kulüpteki geleceği ile alakalı gelen soru üzerine sözleşmesine vurgu yaptı. Bu sezon birçok sakatlığa rağmen 'ağlamadıklarını' ve problemlerin üstesinden geldiklerini vurgulayan Speciel One, yarın akşam oynayamayacak olan Fred'in ve Oğuz Aydın'ın önemine de değindi. İşte Jose Mourinho ve Çağlar Söyüncü'nün açıklamaları...
Jose Mourinho: 'Daha fazlasını yapmam gerektiğini fark ettim'
Jose Mourinho: 'Okan Buruk ve Jesus'un sözleri için yorum yapma zorunluluğum yok'
Mourinho, "Jorge Jesus 'Küçük takımlar haftada bir maç oynar' demişti. Okan Buruk ise "Artık haftada 1 maç yapacağız, bizi kimse tutamaz.' dedi. Bu sözler için ne diyeceksiniz?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:
"Okan Buruk ve Jesus'un sözleri için yorum yapma zorunluluğum yok. Kendi fikrimi sorarsanız, söylerim."
Jose Mourinho: 'İskoçya'ya gideceğimiz için mutluyum'
Jose Mourinho, İskoç gazetecinin "2003'te finalde Celtic'i yendiniz, Rangers taraftarı sizi tebrik etti. Bu durum devam ediyor mu?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:
"Türkiye'de çok fazla olmuyor, çünkü Türkiye'de İskoç kimseyle karşılaşmadım. Belki bugün veya yarın olabilir. Tatilde olduğum zaman her zaman gelip tebrik ediyorlar. O finalin benim için yeri ayrı, Avrupa'daki ilk finalimdi. İki İskoç kulübüne de saygım sonsuz. Önümüzdeki hafta oraya gideceğimiz için mutluyum."
Jose Mourinho: 'Fred bizim için önemli bir eksik'
Takımdaki eksiklerle alakalı gelen soruya yanıt veren Portekizli teknik adam, şunları söyledi:
"Sadece Fred ve Osayi değil, mesela Oğuz Aydın da var. Takım içinde önemli bir oyuncu ve Avrupa listesinde yok. Bu kadar maç oynadığınız zaman sarı kartların birikmesi de kaçınılmaz oluyor. Bizden dört maç az oynamış takımlara karşı bu kartların geçerli olmasını adil bulmuyorum.
Fred son dönemde harika bir performans sergiliyor. Önemli bir eksik ama elimizde Tadic, Mert Hakan, Szymanski, Mert Hakan var. İsmail'in henüz hazır olduğunu düşünmüyorum. Bugünkü antrenmanda karar vereceğiz ancak hazır olduğunu düşünmüyorum.
Bu tarz zorluklarla çok karşılaştık ancak asla ağlamadık. Bir şekilde çözüm buluyoruz. Ama evet, Fred bizim için önemli bir eksik."
Jose Mourinho: 'Ferguson'ın teknik direktörlük kariyeri hakkında bilgim yok'
Son olarak Glasgow Rangers Teknik Direktörü Barry Ferguson ile alakalı soruya cevap veren Jose Mourinho, basın toplantısındaki sözlerini şöyle tamamladı:
"Barry Ferguson'ı oyuncu olarak biliyorum. Teknik direktörlük kariyeri hakkında bilgim yok. Kendisi ve kulüp arasındaki duygusal bağ için saygılıyım. Bu bende önemli. Teknik direktör olarak negatif şeylerden bahsedebilirsiniz ama bir önceki teknik adama göre farklı ve zor olacak. Bir önceki teknik direktörleri felsefeye odaklıydı. Futbolda sadece felsefe yetmez, sahada kazanmalısınız. Bizim için zor bir maç olacak ama Rangers için de zor geçecek."