Son olarak Romanya ekiplerinden Petrolul Ploiești'yi çalıştıran teknik direktör Mehmet Topal dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe'den teklif alıp, almadığı sorusuna yanıt veren Topal, Jose Mourinho ve Okan Buruk hakkında da konuştu. İşte detaylar.
Futbolculuk kariyerinde sayısız başarısı ve rekorları bulunan Mehmet Topal, teknik direktörlüğe bu sezon geçiş yapmıştı. İlk deneyimini Romanya 1’inci Lig ekiplerinden Petrolul Ploieşti ile yaşayan genç teknik adam, yaşanan sorunlar sebebiyle devre arasında takımdan ayrılma kararı aldı. Geçtiğimiz yılın temmuz ayında Romanya 1’inci Lig ekiplerinden Petrolul Ploieşti ile anlaşan ve başarılarıyla adından sürekli söz ettiren Topal, takımı 6'ıncı sırada ve şampiyonluk play-off hattında bıraktı.
TRT Spor spikeri Özgür Buzbaş’ın sosyal medya hesabında canlı yayın konuğu olan ve Petrolul Ploieşti’de geçirdiği son 7 aylık sürecin inanılmaz tempolu olduğunu dile getirerek sözlerine başlayan Mehmet Topal, “Çok zor şartlar ve imkanlarda bir başlangıç oldu ama bu şekilde olması da iyiydi, tecrübe kattı. Çocukluğumdan beri gördüğüm şeylerdi ancak yaşamak ayrı bir tecrübe edinmeme yol açtı” diye konuştu.
'GÜZEL TEKLİFLER VAR AMA DEĞERLENDİRMEK İSTİYORUM'
Çok güzel bir yarım sezon geçirdiğini, kendisine gelen yeni tekliflerin de olduğunu sözlerine ekleyen Topal özellikle Romanya Ligi'nde başka takımlardan isteniyor olmasının anlamlı olduğunu söyledi. Topal, “Çok yorucu süreç oldu ailemle vakit geçirmek istedim. Güzel teklifler de var ama en güzel teklifi değerlendirmek istiyorum. Bu arada Romanya Ligi'nde başka takımlar tarafından istenmek işimizi iyi yaptığımızı gösteriyor" dedi.
'İNGİLTERE BAŞKA BİR SEVİYE'
Hedefinin futbolcuyken Premier Lig olduğunu ama fırsat olmadığını söyleyen Mehmet Topal teknik direktör olarak İngiltere’ye gitmek istediğini ifade etti. Topal, "İngiltere ile diğer ülkeler arasında siyah ile beyaz arası gibi fark var. Gerçekten inanılmaz bir seviye. Bizim de kendimizi geliştirmek adına biraz fedakarlıklar yapmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.
'BAZI ŞEYLER ÇOK KOLAY ELDE EDİLMİYOR'
Futbolculuk kariyeri boyunca işin doğru olanını yaptığını ve hep çok çalıştığını dile getiren Mehmet Topal, “Çok fazla acılar çektik, haksızlıklar oldu, güzel anlar yaşandı buraya gelmek kolay olmadı. Yaşamadan hiç kolay olmuyor. Bu seviyelere kolay gelinmiyor. Ben futbol oynadığım dönemlerde 10 sene özellikle sezon boyunca 15 gün maksimum tatilim oluyordu. Bazı şeyler çok kolay elde edilmiyor. Futbolun doğrularını yaşayarak fedakarca çalıştım. Ömrüm boyunca da doğruları yapmaya devam edeceğim. Bütün kulüplerde büyük camialarda oynama fırsatı yaşadım. Camiaları birbirinden ayırmam doğru olmaz. Kendi özellikleri, bağlılıkları var ama arada büyük bir fark mı var dersek ‘bir adımlık’ diyebilirim. Avrupa’da tamamen profesyonelce bir bakış açısı var. Biz ne zaman Avrupalılaşmaya adım atarsak daha büyük başarılar geçek belki UEFA Kupası gelecek. Bizim de Türk futbolunda profesyonel seviyeye adım atmamız gerekiyor” diye konuştu.