Süper Lig'in 30. haftası dev bir maça ev sahipliği yapıyor. Derbide hayal kırıklığı yaşayan Kanarya, Galatasaray’ın bay geçtiği haftayı zaferle kapatıp taraftarına kendisini affettirmek, farkı 3’e indirmek için sahaya çıkıyor. Deplasman kabusuna Başakşehir’de son verip kupada da yarı final yapan Fatih Tekke’li Trabzonspor ise Kadıköy’de kazanıp sezona damga vurmak istiyor. Peki Fenerbahçe - Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta hangi kanalda? Maça dair son dakika gelişmeleri ve karşılaşmanın canlı anlatım
Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Fenerbahçe'nin son 15 maçtır oynamadığı dörtlü formasyona dönmesinden dolayı yaşadığı şaşkınlığı dile getirdi.
Fatih Tekke'nin açıklamaları şu şekildeydi:
"Zor bir maç oynadık. Aslında bizim geldikten sonra oynadığımız 3 maçımız da çok zor geçti. Kupa maçında bayağı bir yorulduk. Dolayısıyla hem cezalılarımız hem sakatlarımız vardı. Nwakaeme'nin iyileşmesi, bizimle olmak istemesi çok çok güzel. Savic'in %100 hazır olmamasına rağmen oynamak istemesi çok güzel. Pozitif şeyler oluyor. Genel hatlarıyla takım savunmasında bazı problemlerimiz var. Onlarla ilgili tabii çok aşırı tekrara ve çalışmaya ihtiyaç var"
"Maçla ilgili de buradaki hangi durum, hangi koşullar olursa olsun iki büyük camianın oynadığı bu maçlar her iki tarafa da zor oluyor. Bizim durumumuz geldiğim bu yana söylediğim şey; önce bir normalleşmemiz lazım. Bizim puan, puanlar almamız için çok mücadele etmemiz lazım. Kupa finali hedefimiz var, kupa hayalimiz var. Buraya da aynı şekilde yine kazanmak için gelen bir Trabzonspor var"
"Cham'ın sakatlığı vardı. Kadromuzda bizimle beraber değil. Bence takımızın özellikle şunu söylemem lazım; benim prensibim bu ki özellikle antrenmanda iyi oynarsınız, maçta iyi oynarsınız prensibini çok benimsiyorum. Oyuncularımla ile ilgili de geldiğimden bu yana antrenmanda hemen hemen hepsi gayet iyi çalışıyor. Bugün biraz daha böyle baskıyı yapacaksak daha hızlı, hızıyla ilgili, top bizdeyken bazı planlarımız var ve ona uygun oyuncu tercihleri ama dediğim gibi isimden bağımsız herkes bu maça hazır. Umarım güzel bir maç olur. Hak edenin kazandığı bir maç olur"
"Şimdi şunu bilmiyorum zorunluluktan mı oldu ama Fenerbahçe, belki son 15 maçtır oynamadığı büyük ihtimalle dörtlü formasyonla çıkıyor. Bizim aslında çalıştığımız... Buna da çalıştık tabii hazırız ama beklemiyorduk açıkçası. Ne olursa olsun bence bugün evet taktiksel formasyonlar, oyuncuların performansı ile oyunun değişecek çok parametresi var ama bizim açımızdan Trabzonspor taraftarının görmek istediği sadece bu maç özelinde değil ki görmek istediği şey; inat, pes etmeyen, bu taraftar için mücadele edebilen şekil ve duygu görmek istiyorlar açıkçası. Biz de bu arada buna biraz düzen kazandırmaya çalışıyoruz. Bunlar kolay işler değil tabii ama oyuncularımın genel hatlarıyla her şeyiyle pozitif olduğunu söyleyebilirim"