Beşiktaş Yönetimi hafta sonu pazar günü gerçekleştireceği olağanüstü kongre ile tarihi günlerinden birini yaşayacak.
Siyah-beyazlı yönetim, başta Dikilitaş Projesi olmak üzere kulübün bazı taşınmazlarının değerlendirilmesi için kongre üyelerinden yetki isteyecek.
Başkan Serdal Adalı ve Yönetimi, olağanüstü kongrenin kısa bir zaman dilimine sıkıştırıldığı, projelerin yeteri kadar anlatılmadığı ve kongre üyelerinin endişelerinin giderilmediği eleştirileri ile karşı karşıya kalsa da bu eleştiriler karşısında, Beşiktaş yönetiminin ikinci başkanı Hakan Daltaban, kongre ve yetkiler ile ilgili Demirören Haber Ajansı'na özel açıklamalarda bulunarak merak edilen tüm konulara açıklık getirdi.
Daltaban 'para etsin diye yıllardır beklediğimiz arazi şimdi değerlendi, o gün bugün' diye konuştu.
Kulübün faiz yükünün artık baş edilemez hale geldiğinin söyleyen Daltaban "Her gün faiz ödemekten canımız yanıyor, yıllık 50 milyon dolar faiz ödemek yerine bu parayla 5 futbolcu alabiliriz' şeklinde konuştu. Dikilitaş projesinde Emlak Konut ve Ziraat Bankası'yla çalışacak olmalarının öneminde değinen Hakan Daltaban, proje ile ilgili endişeleri olan kongre üyelerine her türlü bilgiyi vermeye hazır olduğunu ifade etti.
Beşiktaş 2'inci Başkanı DHA'ya yaptığı açıklamalarda depreme karşı güçlendirme gerekçesiyle 2.5 yıldır atıl halde bulunan Akaretler'deki binanın, artık gelir getirecek şekilde değerlendirilmesinin zamanının geldiğini de söyledi.
Çok eleştirilen SPK artırımıyla tarihin en büyük borç ödemesini yapan yönetim olduklarının altını çizen Daltaban, "Popülist davranmıyoruz, yalan söylemiyoruz, eleştirileri dinliyoruz ama üflemelere de kulağımız kapalı" dedi.
Kongre yapılacak salonunun kapasitesinin 10 bin kişiye çıkartıldığını belirten Hakan Daltaban bütün kongre üyelerini pazar günü salona çağırdı.
Beşiktaş 2'inci Başkanı Hakan Daltaban'ın DHA'ya yaptığı özel açıklamalar şu şekilde:
'HER GÜN FAİZ ÖDEMEKTEN CANIMIZ YANIYOR'
Borçlar için ödenen faizin kulübü zor durumda bıraktığını dile getiren Hakan Daltaban, "Açıkçası kendim adına çok heyecanlıyım. Senelerden beridir Beşiktaş camiasının içinde varolan, projeleri saygıyla karşılayan ve yeni projeler geliştirilmesini düşünen anlayışın başında geliyorum. Öncelikle 1 aylık bir yönetim sürecimizde bir an önce camiamızla paylaştığımız bir proje bu. Bununla ilgili bir takım camiadan duyduğumuz eleştirilerin çoğu haklı olabilir. 'Efendim bir algı yapmadan direkt hayata sundunuz bu projeyi' kısmını şöyle anlatabilirim; bu projeyi karnesi pek iyi olan bir çocuğun koşarak ailesine müjdeyi vermesi gibi değerlendirdik ve gerçekten çok heyecanlıyız. Bir an önce bu projeyi camiamızla paylaşmak adına belki hızlı hareket etmiş gibi görünüyor olabiliriz, ama gerek başkanımızın daha evvelki basın toplantısına, gerekse en son divan kurulunda anlattığı gibi, gerçekten bu kulüp sokağa çok ciddi paralar atıyor. Faiz yükü günde 125 bin euro, yani 5 milyon lira ortalama. Senede de biz 40-50 milyon dolar gibi bir parayı faiz adı altında sokağa atıyoruz. Evet burada camianın haklı olduğu bazı şeyler olabilir ama tam bir bilgilendirme anlamında ben biraz daha olaya detay vermek isterim.
Biz elimizdeki varlıklarımızın değerli olan imara açık veya mülklerimizi satmanın dışında gerçekten Beşiktaş'ta altın olarak bulunan ve gerçekten buraya imar çıkması çok mümkün olmayan bir projeye başkanımızın ve yönetim kurulunun, özellikle kamuda doğurduğu saygı ve güven neticesinde çok ciddi adımlar atabildik, amacımızın halis ve projelerinde Beşiktaş'ın borcunu kapatmaya yönelik olduğundan dolayı duyulan bir güven bu. Biliyorsunuz güven şöyle bir şeydir, güven karşı tarafa verdiğiniz ve gerçekten sonunda da 'evet söyledikleri gibi yapacaklar' anlayışının var olduğu bir anlayıştır. Camiamızın en büyük sorunu, biz maalesef son zamanlarda camia olarak çok ciddi bir güven kaybettik. Özellikle son 1 sene içerisinde, verilen sözlerin tutulmaması, taahhütlerin verilmemesi, yerine gelmemesi gibi bir konudan dolayı camiamızın temkinli yaklaşıyor olmasını çok iyi anlıyorum. Biz de belki yönetim olarak bunun bedelini ödüyoruz, bunun çok farkındayız ama bizde buraya bedel ödemeye geldiğimizi biliyorduk zaten. Öyle olduğu için algı yapmak bizim beceri alanlarımızda değil. Biz hayatı yönetim tarzı olarak çok düz yaşayan Beşiktaş gibi siyah ve beyaz yaşayan, ortada grileri bulundurmayan bir anlayışa sahibiz. Biz bununla ilgili adım atabileceğimizi, olumlu haberleri gördüğümüzde bir an önce camiamıza koşup onlara bunu anlatmakla ilgili biraz hızlı hareket ettik. Bir de canımız yanıyor her gün faiz, bu kulübün faiz ödüyor olmasından dolayı da canımız yanıyor. Gerçekten Beşiktaş’ı sahipleniyor olmanın ve gerçekten yaşanan sorunların ve faiz yükünün Beşiktaş'ın yarınlarına nasıl engel olduğunu bildiğimizden dolayı' koşarak camiamızla kucaklaşmak için bu genel kurul çağrısını yaptık. Bu yüzden şimdiden genel kurula gelecek ve burada bize destek verecek herkese şu anda yürekten teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.