Son dakika haberi: Trabzonspor'un milli file bekçisi Uğurcan Çakır, Samsunspor maçı öncesi antrenmanda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Tecrübeli eldiven, hakkında çıkan Galatasaray transfer iddialarını yanıtladı. İşte detaylar...
Trendyol Süper Lig'in 18. haftasında Samsunspor ile karşılaşacak Trabzonspor'da, takım kaptanı Uğurcan Çakır, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde gerçekleştirdikleri antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Çakır, Trabzonspor'un bu sezon zaman zaman zorlu süreçler yaşadığını ancak son haftalarda yükselen bir ivme yakaladıklarını belirtti.Takımın sezon içindeki dalgalı performansını değerlendiren Uğurcan Çakır, "Trabzonspor'da büyük başarılara imza attık. Ancak inişler ve çıkışlar futbolun bir parçası. Bu sezon takım olarak istediğimiz düzeyde olamasak da bireysel performansımdan memnunum. Kötü giderken daha fazla çalışıp takıma katkı sağlamak için elimden geleni yapıyorum. Son haftalarda takım olarak da daha iyi bir performans sergiliyoruz" dedi.
Çakır, yeni katılan oyuncuların uyum sürecinin bazı zorluklara neden olduğunu vurgulayarak, "Sezon başında birçok yeni oyuncu aramıza katıldı. Bu durum doğal olarak bir uyum sorununu beraberinde getirdi. Ancak artık bu süreci aştığımızı düşünüyorum. Özellikle son 3-4 haftadır sahada daha iyi bir oyun ortaya koyuyoruz" ifadelerini kullandı.
GALATASARAY'A TRANSFER İDDİALARINA YANIT
Uğurcan Çakır, hakkında çıkan Galatasaray'a transferiyle ilgili iddiaları için ise, "Ben Trabzonsporluyum ve bu takımın kaptanıyım. Burada oynamaktan çok mutluyum. Çıkan haberler ilgimi çekmiyor. Şehrimi ve takımımı seviyorum" şeklinde konuştu.
"BÜYÜK MAÇLARIN HAVASI FARKLI"
Büyük maçlarda gösterdiği performansla ilgili de konuşan 28 yaşındaki kaleci, "Büyük maçların havası her zaman farklı oluyor. Her maça aynı motivasyonla çıkmaya çalışıyorum ama büyük maçlar oyunculara ekstra bir motivasyon getirebiliyor. Yine de bütün maçlara 3 puan hedefiyle hazırlanmak gerektiğini takım arkadaşlarımızla sık sık konuşuyoruz" diye konuştu.